17 Ocak 2014 Cuma

Ekibe Katılım Başvuruları Açılmıştır!

En son Temmuz 2012 den beri ekibe katılım gerçekleştirmiyoruz. ( M.Kanjeri istisna tabii :) ) Geçenlerde bloga yazdığım gibi artık sanırım aramıza yeni arkadaşlar katma vakti geldi. Belki de bunu daha önce yapmamız gerekiyordu. Yoğunluğumuzun az olduğu, vaktimizin daha fazla olduğu, iştahımızın daha kabarık olduğu dönemlerde… Ki o dönemlerde arkadaşlarımızın gelişimlerine daha fazla katkımız olabilirdi ancak o zaman yeni kişilere ihtiyaç zaruri değildi. Şu aralar siz takipçilerimizi ihmal ettiğimizin, blogu aktif bir şekilde kullanmadığımızın farkındayız. Bunun nedeni de gerçek yaşamın yaşam koşulları şu an daha ağır basmakta bundan dolayıdır ki yeni arkadaşlar arıyoruz.



Peki kimleri aramızda görmek isteriz;

• Çizgi romanlarla haşır neşir olan, belli bilgi birikimi olan, yani karakterleri çizgi roman filmlerinden tanıyan değil de daha öncesinde belirli şeylere vakıf olan…
• Bizden daha fazla boş vakte sahip olan... :)
• İngilizce ve özellikle Türkçe’ye hakim olan…
• Photoshop kullanmayı bilen…
• Belki de en önemlisi karakterli, grup çalışmasına yatkın, belli bir olgunluğa sahip, egosunu kontrol edebilen, aramızdaki muhabbete uyum sağlayabilecek…

arkadaşları aramızda görmek isteriz.

Peki kimleri aramızda görmek istemeyiz;

• Bir-iki şey yaptıktan sonra ben oldum diyen…
• Tevazudan ve sorumluluk bilincinden yoksun, egosunu her şeyin önünde tutan…
• 2-3 çalışmadan sonra sırra kadem basan bir daha kendisinden haber alınamayan…
• Eleştiriye açık olmayan…
kişiler aramıyoruz.


Son olarak 2 çevirmen 2 balonlama yapabilecek arkadaş aramıza katmak niyetindeyiz.

Başvurularınızı turkcizgiroman@gmail.com adresine yapabilirsiniz.

Önemli Not:
Çevirmen olarak başvurmak isteyen arkadaşlar çalışma dosyasında yer alan Batman & Robin 023.3 Ra's al Ghul and League Of Assassins sayısını çalışma dosyasında yer alan bir word dosyası New 52 Superman serisinin 6. sayısının textinin düzenini örnek alarak çevirmelerini rica ediyoruz.

Ekibe balonlama yapmak için başvuran arkadaşlar da çevirisi hazır olan New 52 Superman serisinin 6. sayısını balonlamalarını rica ediyoruz.

İndirme Linki:

Çalışma Dosyası

TürkÇizgi Genel Duyuru!

Arkadaşlar bundan birkaç ay önce JBC Yayıncılık bizimle temas kurup bazı serilerin telif haklarını satın aldıklarını bildirmişlerdi. Bizde daha önce nasıl ki diğer yayınevleri resmi duyuruyu yaptığında gereğini yerine getirdiysek şimdi de verdiğimiz sözü tutarak çakışan serimizi kaldırıyoruz. Yayın linklerini kaldırdığımız seriler şunlar;

Batman New 52

Batman: Earth One

ve Batman The Man Who Laugh

hikayelerini kaldırmış bulunuyoruz hepinizin bilgisine sunarız.


Not:
''Peki bundan sonra ne olacak'' derseniz daha önceden bunun sinyallerini vermiştik daha alternatif serilere geçiş yapmak niyetindeyiz. Aramıza yeni katılan arkadaşlarla birlikte sizlere daha çok Image, Vertigo vb. yayınevlerinden seçmeler sunmak istiyoruz.



JBC Yayıncılığın yayınlamış olduğu duyuru da aşağıdaki gibidir.

Dünyanın en iyi dedektifi, Gecelerin Efendisi, Gotham şehrinin Kara Şövalyesi Batman'in 75 yıllık serüvenini, onu Türkiye'deki hayranlarıyla tekrar buluşturarak kutluyoruz.

Uzun bir aradan sonra Batman, Türkiye'de tekrar yayınlanmaya başlıyor.

JBC Yayıncılık olarak, Warner Bros. firmasının kuruluşu DC Entertainment ile tüm Batman ve yan karakterleriyle ilgili Türkçe Çizgi ve Grafik Roman anlaşması imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

2014'te Kara Şövalye’nin hem yeni serilerini hem de klasikleşmiş başyapıtlarını okuyucularımızla buluşturacağız.

Siz değerli okurlarımızı, Scott Snyder, Frank Miller ve Neil Gaiman gibi ünlü pek çok yazarın Batman hikâyeleri; Greg Capullo, Andy Kubert, Lee Barmejo ve Tony Daniel gibi ünlü çizerlerin muhteşem çizimleri ile sıra dışı maceralara tanıklık etmeye davet ediyoruz.

Batman'in 75 yılını hem yayımlayacağımız çizgi romanlar hem de sürpriz aktivitelerle adına yakışır bir şekilde kutlarken sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

Saygılarımızla JBC Yayıncılık

Not : Star Wars Klon Savaşları 8-9 , Deadpool : Marvel Evreni'ni Öldürüyor , Şemsiye Akademisi : Dallas Şubat ayı itibari ile basılmaya başlanıyor. Konu hakkında sorularınızı info@jedbang.com adresine mail olarak atabilirsiniz.