10 Nisan 2011 Pazar

Durango (Tanıtım)


Prestij yayıncılık tarafından yayınlanacak Durango'nun ilk 2 albümü 5 Nisan itibariyle dağıtıma verilecek. Albümlerin etiket fiyatı 12 TL. Boyutlarıysa 22*29 cm.

Hikayenin ilk basım tarihi 1981, yani bundan 30 yıl öncesi. Yves Swolfs o zamanlar 25-26 yaşlarında. Hikaye, çizim ve konuşma balonlarını doldurma işini tek başına yapmış. Günümüz şartlarında bile bunu yapabilecek kaç kişi var? Sırf bu özgünlüğü bozmamak adına, Yves Swolfs'un el yazısı bir fonta dönüştürülüp Türkiye'deki basımlarında kullanılmak üzere hazırlandı. Çeviri için büyük bir emek verildi. Durango, mümkün olan en güzel edisyonla sizlere sunulmaya çalışıldı.

İlk sayı bir nevi giriş sayısı ama devamında yani 2. ve 3. sayılarda hikayeler, karakterler daha bir yerine oturuyor. Hard western olarak tabir edilen türün örneklerinden biri Durango.

1'nci kitabın konusu: Beyaz Vadi kasabasının ileri gelenlerinden Senatör Howlett, bölgedeki tek sığır çiftliğine sahip olmak için yanıp tutuşmaktadır.
Senatör Howlett adına çalışan kiralık katiller, her türlü yönteme başvurmakta ve insanlara işkence etmektedir. Küçük çiftçiler, hırsızlıkla suçlanıp ardından ya ulu orta asılmakta yada gizemli bir şekilde vurulmaktadır.
Bu sırada, "Yok Edici" adıyla anılan Durango kasabaya gelir.

2'nci kitabın konusu: Durango, "Sakin Kilise" kasabasında, son çatışmada aldığı yaraları sarmaktadır. Bu kasaba, hiçbir suçun işlenmediği, sessiz, sakin ve şerifi olmayan bir kasabadır.
Her şey yolunda giderken, azılı kanun kaçağı Joe Callahan ve çetesi civarda yaptıkları bir soygunun ardından bu kasabaya sığınırlar.
Durango’nun mesleği burada da yakasını bırakmaz.

Bu kitabın çevirisini ve grafik uygulamasını yapan Darkopal'i tebrik ediyoruz. Umarız hedefledikleri satış oranını yakalayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder