13 Nisan 2011 Çarşamba

Kraliçe Sonja


Çeviri ve Balonlama: Darkopal

“Şunu bilin ki prensim, Kimmeryalı Conan'ın Hiborya Krallıklarını kasıp kavurduğu günlerde, ona karşı koyabilen çok az sayıdaki kılıçtan biri de, Hirkanyalı kadın savaşçı Kızıl Sonja'nınkiydi. Bir kralın kendisiyle birlikte olma teklifini reddedip onu öldürdüğü için vatanından çok uzaklara kaçmak zorunda kalmıştı. Turan bozkırlarını geçerek batıya doğru at sürdü ve efsanelerle dolu puslu bir geleceğe adım attı.

Şeytani büyücü Kulan Gath'ın yok edilmesinin ardından, dünya bir süreliğine değişti ve zaman kavramı parçalandı, prensim. Sonja geçmişini, dostlarını ve ait olduğu dünyayı tümüyle unutmuştu… Ama savaşını sürdürdü ve kendine yeni bir hayat kurdu. Dişi iblis bir kez daha dünyayı dolaşmaya, kötülüğün ve zorbalığın yüreğine korku salmaya başlamıştı.”

BİR NEMEDYA EFSANESİNDEN

1. Sayı
2. Sayı
3. Sayı
4. Sayı
5. Sayı

12 Nisan 2011 Salı

Frank Frazetta ustadan Ölüm Taciri...


Boyut:14mb Sayfa:40
Çeviri ve Balonlama: Darkopal

Geçen sene Mayıs ayında vefat eden büyük usta Frank Frazetta'nın çizimlerinden hayata geçen 4 sayılık bir şaheser.Bu mini seri, 1995 yılında Verotik tarafından yayınlanan ilk Death Dealer çizgi romanı.Hikayeyi kaleme alan kişi ünlü bir rock ve punk şarkıcısı olan Glenn Danzig.Çizimler Simon Bisley (1.sayı), Liam Sharp (2. ve 3. sayılar) ve Arthur Suydam'a (4.sayı),kapaklar da Frazetta ustaya ait.

DEATH DEALER - ÖLÜM TACİRİ...

Mediafire

Rapidshare

10 Nisan 2011 Pazar

Çizgi Roman Severlere Duyurulur...

"Bizim bildiğimiz ancak denizde damla misali...
Ama o tek damlada bile boğulacak insan çok." demiş üstadın biri.

"İskambil kağıtlarından ev yapmakla, müteahhit olunmaz." demiş bir diğeri.

Bazı insanlar çeviri ve balonlama yaparken, elimize temiz, bomboş sayfaları alıp onların üzerinde çalıştığımızı zannediyor. Keşke öyle olsa. Yeri geliyor tek bir sayfa için saatlerimizi harcıyoruz. Bütün bu özen sizlere en iyisini, en güzelini sunabilmek için. Bizim hoşumuza gitmeyen hiçbir şeyi sizlere sunmadık bugüne kadar. Çizgi roman denilince bir tek konuşma balonlarının düzenlenmesi yetmiyor. Onların haricinde aslında o kadar çok detay var ki. Ama bunlarla uğraşmak oldukça zahmetli. Vakit alan işler. Ama yapıldığına da değiyor. Font uyumundan bir haber, dümdüz balonlamaları bile yarım yamalak yapan bazı arkadaşlar artık racon keser, millete "Sen beceremiyorsun, bırak bu balonlama işlerini!" der olmuş. Bugüne kadar herkese, her şekilde yardımcı olmaya çalıştım. Hiç kimseye "bırak, git!" demedim, diyemedim. Hata mı ettim bilmiyorum ama ben de eteğimdeki taşları dökeyim, denizdeki damlamı paylaşayım istedim. Belki birileri utanır, bir söz söylemeden önce en az iki kere düşünür diye.

Darkopal

Resimler sırasıyla ilk hali, düzenlenmiş hali ve/veya balonlanmış hali olarak dizilidir.

Durango (Tanıtım)


Prestij yayıncılık tarafından yayınlanacak Durango'nun ilk 2 albümü 5 Nisan itibariyle dağıtıma verilecek. Albümlerin etiket fiyatı 12 TL. Boyutlarıysa 22*29 cm.

Hikayenin ilk basım tarihi 1981, yani bundan 30 yıl öncesi. Yves Swolfs o zamanlar 25-26 yaşlarında. Hikaye, çizim ve konuşma balonlarını doldurma işini tek başına yapmış. Günümüz şartlarında bile bunu yapabilecek kaç kişi var? Sırf bu özgünlüğü bozmamak adına, Yves Swolfs'un el yazısı bir fonta dönüştürülüp Türkiye'deki basımlarında kullanılmak üzere hazırlandı. Çeviri için büyük bir emek verildi. Durango, mümkün olan en güzel edisyonla sizlere sunulmaya çalışıldı.

İlk sayı bir nevi giriş sayısı ama devamında yani 2. ve 3. sayılarda hikayeler, karakterler daha bir yerine oturuyor. Hard western olarak tabir edilen türün örneklerinden biri Durango.

1'nci kitabın konusu: Beyaz Vadi kasabasının ileri gelenlerinden Senatör Howlett, bölgedeki tek sığır çiftliğine sahip olmak için yanıp tutuşmaktadır.
Senatör Howlett adına çalışan kiralık katiller, her türlü yönteme başvurmakta ve insanlara işkence etmektedir. Küçük çiftçiler, hırsızlıkla suçlanıp ardından ya ulu orta asılmakta yada gizemli bir şekilde vurulmaktadır.
Bu sırada, "Yok Edici" adıyla anılan Durango kasabaya gelir.

2'nci kitabın konusu: Durango, "Sakin Kilise" kasabasında, son çatışmada aldığı yaraları sarmaktadır. Bu kasaba, hiçbir suçun işlenmediği, sessiz, sakin ve şerifi olmayan bir kasabadır.
Her şey yolunda giderken, azılı kanun kaçağı Joe Callahan ve çetesi civarda yaptıkları bir soygunun ardından bu kasabaya sığınırlar.
Durango’nun mesleği burada da yakasını bırakmaz.

Bu kitabın çevirisini ve grafik uygulamasını yapan Darkopal'i tebrik ediyoruz. Umarız hedefledikleri satış oranını yakalayabilirler.

8 Nisan 2011 Cuma

Thor - Kan Döken İkilemesi

 

Çeviri ve Balonlama: Craban

HİDDET.
En kadim dost da odur Şimşek Tanrısı Thor'a, en adi düşman da...
Ne o hiddetini silip atabilir, ne de hiddeti onu.
Kudurup durur içinde bir fırtına gibi...
Bir gökgürültüsü gibi...

DAVA.
Gün olur, yüce adamlar da düşebilir...
İyilik kötülüğe dönebilir...
Belki de böylesine kudretli olmanın bedelidir bu?
Kim bilir, belki nihayetinde tüm kahramanlar tükenecektir?

Evet, alelade kahramanlar tükenir belki...
Lakin Thor...?

2011 programında duyurusu yer almayan iki sayılık sürpriz bir Thor macerası. Keyifli okumalar...

İndirme Bağlantıları:

Birinci Hikâye - Thor'un Hiddeti
İkinci Hikâye - Thor'un Davası