31 Mayıs 2015 Pazar

TürkÇizgi UNLIKE!


Yıllardır bizi takip edenler her zaman kendi sevdiğimiz ve istediğimiz serileri çevirdiğimizi çok iyi bilir. Bu hobiyi, bundan önce de kendimiz için yaptık bundan sonra da bu böyle devam edecek. Her zaman bu düşüncede olduk ama içten içe kendimize oluşturduğumuz bir misyon da vardı. Kendi sevdiğimiz çizgi romanları başkalarına da sevdirmek ve Türkiye'de çizgi roman okurluğunu arttırmak. Belki de bu sayede birçok kişiye blogumuzda yayınladığımız serileri sevdirdik. Bu yüzden çok severek yaptığımız serileri yayınevleri tarafından basıldığı için kaldırdık ve başkalarının isteklerini hiçe sayıp kendi sevdiğimiz çizgi romanları çevirdik. Belki insanlara bu düşünce yapımız ters gelmiştir ama biz bu işi hobi olmanın dışına hiçbir zaman çıkarmadık. Hobi olarak yaptığımız şeylerden ekmek kazanan insanlar olduğu için onların ekmeğine hiçbir zaman taş koymadık. Çünkü bu bizim hobimizdi ve sırf hobimiz diye kimsenin para kazanmasına engel olmak istemedik. Serilerimizi kaldırınca moralimiz bozulmadı mı? Elbette bozuldu ama biz hep şu açıdan baktık: ''O kadar güzel bir seri yapmışız ki Türkçe olarak basılıyor.'' Belki de yayınevlerine o serileri basma cesaretini biz verdik. Kim bilir?

Blog olarak genelde comics yani Amerikan akımı çizgi romanlar üzerinden yoğunlaştık. Hatta daha da ileriye gidecek olursak, ağırlıklı olarak DC ve Marvel çizgi romanları yayınladık diyebiliriz. Yine bildiğiniz üzere çıkan filmler ve dizilerden dolayı çizgi romana (DC ve Marvel) olan ilgi tavan yapmış durumda. Bu durum da ülkemizde bulunan yayınevlerini çizgi roman konusunda cesaretlendirmiş durumda. (Hep istediğimiz şey buydu.) Haliyle yayınlanmaya başlayan DC ve Marvel çizgi romanlarının sayısı bir noktada her zaman bize de dokundu. Basılacak diye yapmadığımız seriler mi dersiniz yoksa telifi alındı diye daha yayınlanmadan kaldırılanlar mı? Anlayacağınız bir noktadan sonra işler kopma noktasına geldi. Basılmaz diye çizgi romanların daha kötü hikayelerini seçmeye başladık. Niye, hep DC ve Marvel yayınlayalım diye mi? Ee hani sadece sevdiğimiz serileri yapıyorduk? İşte bu son soruyu bir noktadan sonra hep atlamaya başladık. Aslında kendimizi bir anda takipçilerin istediği şeylere doğru yönelttik. Yani kendi düşüncelerimizle çeliştik. Bu çelişki de bize başlayıp bitiremediğimiz seriler ve hobimizden soğuma olarak geri döndü diyebiliriz. Aklımız hep çevirmek istediğimiz ama farklı olduğu için çevirmediğimiz bir çizgi romandayken, daha az isteğimizin olduğu serilere başladık ve 2-3 sayı sonra artık devam edemez duruma geldik. Bu sefer böyle yarım seriler de artınca ''ya önce şunu bitireyim, yoksa diğerine başlayamam'' düşüncesi oluştuğu için ne onu çevirdik ne de diğerini. Yani kısacası  blogdaki yayın sayımızın azalmasının nedeni şu yukarıda yazdığımız sebeplerdir. Yoğunluğumuzu da bu sebeple çoğu zaman bahane olarak sunduk. Arada oluyor ama insan çok sevdiği bir şey için ne kadar yoğun olursa olsun elbet zaman ayırabilir.

Bu yukarıda yazdığımız sebeplerden dolayı ekip olarak şöyle düşüncelerimiz oluştu: ''Niye başkaları istiyor diye DC ve Marvel çeviriyoruz ki? Niye o çok sevdiğimiz alternatif serileri çevirmeyelim?'' Bu düşüncelerin sonucu olarak ise bazı radikal kararlar almak zorunda kaldık. Hem kendimiz için hem de blogun selameti için. İşte ''TürkÇizgi UNLIKE!'' da böyle doğdu.

İçerik olarak UNLIKE!'ı bir nevi reboot sayabilirsiniz. Bundan sonra yayınlayacağımız yeni serilerde UNLIKE! etiketi olacak. Eski serilerimizde ise böyle bir uygulamamız olmayacak. Peki Bu UNLIKE! sadece etiket mi ekleyecek dediğinizi duyar gibi olduk. Hayır, efendim. Sadece etiket olmayacak. UNLIKE! ile beraber blogumuzdaki bazı serileri iptale çekeceğiz. Bunun yanı sıra bazı serilerimizi de askıya alacağız. Askıya alınan seriler, durumları net olmayan ve ilerleyen zamanlarda iptal edilebilecek ya da kaldırılabilecek seriler olacak. İçlerinden bazılarını ise hikaye bazlı tamamlayıp tamamlananlar seriler kısmımıza ekleyeceğiz. Bunların yanında artık bizden DC ve Marvel çizgi romanı beklememenizi tavsiye ederiz. Çünkü UNLIKE!'ın getirdiği en büyük değişikliklerden biri de bu olacak. Artık DC ve Marvel'e doymuş olan çizgi roman piyasasına, biraz farklı bir çerçeve olan bizim sevdiğimiz serilerle girmek istiyoruz. Buna sebep olarak bir de yayından kaldırdığımız serileri de ekleyebilirsiniz aslında. Özellikle son zamanlarda aldığımız bazı duyumlar sonucu bu şekilde devam edersek blogdaki tüm yayınları 2023'de yayından kaldırmış oluyoruz. :)

Şimdi ''New 52'yi bile Yeni 52 diye çeviriyorsunuz da niye sizin reboot adınız UNLIKE!'' diyenleri duyar gibiyiz. Canımız öyle istedi. :) Şaka şaka. Hem New 52 ve Marvel NOW!'a bir gönderme hem de artık fazla DC ve Marvel çevirmeyeceğimiz için de biraz ironi olsun istedik. Bu durumu anlatan birkaç tercihimizden sadece biriydi ''UNLIKE!''. Bir de hep İngilizce'den Türkçe'ye mi çevireceğiz? Biraz da tersini yapalım dedik. :)

UNLIKE! sonrası Türk Çizgi nasıl olacak peki?

Devam Eden Seriler:

Hellboy
Lazarus
Spawn - Son Hamle

Askıya Alınan Seriler:

Uyanış
The Sandman: Uvertür
Aquaman (Yeni 52)
Kimlik Bunalımı
Odin
Gılgamış Destanı

İptal Edilen Seriler:

Yeşil Fener (Yeni 52)
Ultimate Spider-Man
Ultimate Evreni - Yepyeni Örümcek Adam
Geleceğin Sonu
Esrarengiz X-Force


Not: Blogdaki düzenlemeler önümüzdeki günlerde yavaş yavaş tamamlanacaktır.



Bilginize Duyurulur
   TürkÇizgi Ekibi   

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Askıya Alınanlar

Resimlerin üzerine gelince seri ismi yazmaktadır.
Üzerine tıklayarak da ilgili sayfaya gidebilirsiniz.




İptal Edilenler

Resimlerin üzerine gelince seri ismi yazmaktadır.
Üzerine tıklayarak da ilgili sayfaya gidebilirsiniz.





29 Mayıs 2015 Cuma

Wolverine: Evrim [Tamamlandı]


Çeviri: Anumhirbi Balonlama: O.W. Grant (1-4, 6) & Caesar (5)

  

Wolverine ve Sabretooth arasındaki en büyük, en iyi ve de muhtemelen en son savaş başlıyor! Bu yeminli düşmanlar hatırlayamadıkları ya da hayal dahi edemedikleri kadar geçmişe uzanan sonu gelmez bir kin gütme karşılaşmasında kozlarını paylaşıyorlar. Peki, bu karşılaşmanın kazananı kim olacak?

Yazar: Jeph Loeb
Çizer: Simone Bianchi
Orijinal Yayın: Mart 2007 - Eylül 2007
Türkçe Yayın: Haziran 2014 - Mayıs 2015
Hikâye Sayıları: Wolverine v3 #50-55

İndirme Bağlantıları:

Wolverine #50 - Evrim 01
Wolverine #51 - Evrim 02
Wolverine #52 - Evrim 03
Wolverine #53 - Evrim 04
Wolverine #54 - Evrim 05
Wolverine #55 - Evrim 06

27 Mayıs 2015 Çarşamba

Geleceğin Sonu [İptal]


Çeviri: MousassaKanjeri & Ozanca Balonlama: Caesar & O.W. Grant

  


Geleceğe hoş geldiniz. Çok uzak olmasa da çok farklı bir zamandayız. Ebediyen Kötü olayının ardından 35 yıl geçti. Herkes "asimile" olarak sayborglaştı. İhtiyar Bruce Wayne hayatta kalmayı başararak başka bir Batman eğitti: Terry McGinnis. Bu olası geleceği kabul etmeyen Bruce, olayı kökünden hâlletmek için kendisi geçmişe gidecekken, bir aksilik sonucu Terry'yi göndermek zorunda kaldı. Terry başarılı olup geleceği kurtarabilecek mi, yoksa döndüğü geçmişte yitip gidecek mi? Bu uzun soluklu seride pek çok cevap arayacağız. Keyifli okumalar.

Yazar: Jeff Lemire, Brian Azzarello, Keith Giffen, Dan Jurgens
Çizer: Ethan Van Sciver, Patrick Zircher, Aaron Lopresti, Dan Jurgens, Jesús Merino
Orijinal Yayın: Haziran 2014 - ?
Türkçe Yayın: Ağustos 2014 - ?

İndirme Bağlantıları:

15 Mayıs 2015 Cuma

Altyazılar [Agents of S.H.I.E.L.D. 2. Sezon 21&22. Bölüm - Yardım Çağrısı - SEZON FİNALİ]





Ekibimizin el attığı altyazılara aşağıdaki başlıklardan ulaşabilirsiniz. Gelen pek çok soru üzerine şunu belirtmekte fayda var. Bunlar sadece altyazı dosyasıdır. Animasyonlar paylaşılmamaktadır. Resimlerin üzerine tıklayarak ilgili divxplanet sayfasına yönlendirilirsiniz.

Animasyon Dizi

  
   
  


Animasyon Film

  
  
  
  


Film

  
  


Dizi