12 Nisan 2015 Pazar

Devrim Kunter - Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları



Kendi yayınlarımız dışında olan fakat yine çizgi romanın ta içinden gelen bir konuyla karşınızdayım. Çizgi roman piyasasında başlı başına bir yer edinen Devrim Kunter ve Seyfettin Efendi'si hakkında naçizane bir iki kelamda bulunacağım.

Öyle güzel bir süreci var ki Seyfettin Efendi'nin çıkışının, adeta yola yeni başlayacaklara bir örnek niteliğinde. Tek kişilik ordu deyimine karşılık verir gibi hem yazarlığını hem çizerliğini hem yayıncılığını hem dağıtımını hem pazarlamasını üstlendi Devrim Kunter ve böylece bir insanın tek başına böyle bir işe girişip altından kalkabileceğinin de vurgusunu yapmış oldu. Ortadaki emek ve cesaret çok büyük, hele ki çr piyasasının bizdeki durumunu göz önünde bulundurduğunuzda. İsterseniz önce kendi ağzından bir dinleyelim Çizgi Roman Yolculuğu'nun ilk bölümüne konuk olan Devrim Kunter'in (ayrıca çok güzel bir seridir ÇRY, böylece diğer bölümlerini de takip edebilirsiniz).





"Peki, anlatması iyi, güzel de nasıl oluyor bu işler?" diyecek olursanız söz uçar yazı kalır diyerek bu sefer Devrim'in kalemine yönlendireyim sizi. Çizgi roman çıkarmanın a'sından z'sine her adımını 10 başlıkta anlatan Devrim'in yazı dizisini takiben işin meraklıları çizgi roman hazırlama konusunda geniş bilgi sahibi olup, nihayetinde kendi çizgi romanını basar hâle gelebilirler. Yazı dizisinin ilk bölümüne şuradan ulaşarak diğer başlıklara da yazı bitiminden atlayabilirsiniz (özellikle Yedinci Bölüm balonlama meraklıları için de ayrı bir önem teşkil ediyor):

Kahramangiller: Adım Adım Çizgi Roman

Devrim'in aslında bahsettiği hususların en önemlilerinden biri de bir çizgi roman çıkartacaksanız onun tanıtımını yapmaktır. Yazı dizisinden ufak bir kısmı alıntı yapayım.

"İnsanlara Ulaşma ve Tanıtım

Kamuoyu yoklaması da diyebiliriz, internet büyük bir nimet. Farklı ortamlarda yayınlayacağınız çizgi romanınıza alacağınız eleştiriler sizi geliştirecektir. Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal ağlardan sadece yakın cevrenize ulaşabilirsiniz. Başlangıç aşamasında forumlarda da işlerinizi paylaşmanızı öneririm. Çizgi roman forumlarında olduğu gibi çizgi romanınızın içerdiği ilgi alanları kapsayan forumlarda da paylaşın (Bilimkurgu ağırlıklı çizgi romanı bilimkurgu içeren forumlarda, tarihsel öğeler içeren çizgi romanı tarih içeren forumlarda vs.). Gölge e-Dergi'yi de unutmayın, hem çizgi romanınızı, hikayenizi yayınlayabilirsiniz, hem de diğer yazar, çizerlerle tanışırsınız."

Ve bu sözleriyle sizi Devrim'in Seyfettin Efendi'nin kendi sitesinden paylaştığı kitap bölümleri ile başbaşa bırakayım. Aşağıdaki linkten şu an piyasadaki her üç kitabının da birinci bölümlerini okuyabileceğiniz PDF'leri indirebilirsiniz. Daha sonra zaten kitapları edinmek isteyeceksiniz ki ufak bir hatırlatma yapayım, uyandırdığı büyük ilgi ve merak sayesinde ilk kitabı piyasada gün geçtikçe  çok daha zor bulunur bir hâle geliyor. Son olarak önizlemeden önce kitaptaki tanıtım yazısını da sizinle paylaşarak gerisini size bırakıyorum. Devrim Kunter'e çok teşekkürler ediyor ve sizlere keyifli okumalar diliyorum.

"İstanbul, 1924... Halkının yeni bir hürriyete kucak açtığı, yıllar süren işgalden kurtulmuş, yüzyıllardır başkent olduğu imparatorluğu geride bırakmış bir şehir; sinsilikleri aklın ve bilimin sınırlarını aşan hainler ve katiller için ise adeta bir cennet. Fakat neyse ki tüm bu pespayeliklere tahammülü yıllar evvel tükenen bir İstanbul beyefendisi var.

Seyfettin Efendi, ataletiyle birlikte şahsi menfaatlerini de bir kenara bıraktığı, İstiklal Harbi'nin ardından bizzat kurması için görevlendirildiği İfşa-yi Sırr Teşkilatı'ndaki esrardaşları; dillere destan kuvvetiyle pehlivan İsmail, fennî icatlarıyla mühendis Münevver, sarsılmaz iradesiyle adli tabip Aziz ve keskin gözleriyle casus Esat, acar hafiyenin en olağanüstü vak'aları çözmesine merakla yardımcı olurlarken Anadolu'yu ve Trakya'yı, iç ve dış alçaklıklardan koruyorlar.

Teşkilat kayıtlarından elinizde tuttuğunuz nüshaya konu olan vak'ada, İstanbul'u çirkin sıfatlarına benzetip, yedi tepesine lanet saçmaya çalışan kanı bozuklar, İfşa-yi Sırr'ı peşlerine takma gafletinde bulunuyorlar. Dehşetin esiri olmaya işgalde bile bu kadar yaklaşamayan İstanbul'un mabetlerinde yoğun bir takip başlıyor.

Eğer ki olacaklar sizi meraka ve heyecana sevk ettiyse, Devrim Kunter'in Seyfettin Efendi'nin notlarından hem derlediği hem de çizim vazifesini üstlendiği bu olağanüstü maceraya şahit olmanızdan sonsuz kıvanç duyarız."

Seyfettin Efendi: Kitap Önizlemeleri


Ozanca

6 Nisan 2015 Pazartesi

Ultimate Evreni - Yepyeni Örümcek Adam [İptal]


Çeviri: MousassaKanjeri (1-2) Craban (3)
Balonlama: MousassaKanjeri (1-2) Ozanca (3)

  


Peter Parker artık yok! Örümcek Adam can düşmanı Yeşil Cin'le girdiği son savaşı yengesinin kollarında can vererek bitirir. Peki Ultimate Evreni'nde birden ortaya çıkan bu siyahlı Örümcek de kim? Kim bu Miles Morales?

Ozanca'nın keyfi serisi olur da MKanjeri'nin olmaz mı :D Onun gibi bu da ara ara, MKanjeri'ye bağlı olarak çıkacak bir seridir.

Not: Seri, Ozanca'nın yaptığı Ultimate Spider-Man'in sonrasında geçmektedir.

Yazar: Brian Michael Bendis
Çizer: Sara Pichelli
Orijinal Yayın: Eylül 2011 - Ekim 2013
Türkçe Yayın: Temmuz 2014 - ?

İndirme Bağlantıları:

Ultimate Evreni - Yepyeni Örümcek Adam #01
Ultimate Evreni - Yepyeni Örümcek Adam #02
Ultimate Evreni - Yepyeni Örümcek Adam #03