3 Kasım 2013 Pazar

Kısa Bir Veda


Kostümümü çıkardım attım şimdilik. Daha farklı bir üniforma giymek üzere çarşamba günü gidiyorum. 5-6 ay sonra inşallah döndüğümde yine çeviri kostümümü giyip devam etme niyetindeyim. Zaman neler gösterir tabi bilinmez. İnsanın hobisi de kolay kolay geçmez. Sağ salim dönmek kısmet olur da, başımda büyük sıkıntı ve dertler olmaz ise Forever Evil ile karşınıza çıkma isteğindeyim. Beraberinde Aquaman ve baş belâm olan bir türlü bitmek bilmeyen Spawn ile :)

Hepinize hoş sohbetler, bol keyifli, çizgi romanlı zamanlar. Kendinize iyi bakın, buraları çok dutluğa çevirmeyin.

Sevgiler ve saygılar,
Mahallenizin sevgili kapakçısı Ozanca.

Not: Ben yokken İngilizce kapaklar görürseniz mazur görün bizimkileri :D

2 Kasım 2013 Cumartesi

Üçlü Savaş [Tamamlandı]


 
  
  
  
Çeviri ve Balonlama: Ozanca

Bir kahramanın ölümü Adalet Birliği, Adalet Birliği Kara ve Amerika Adalet Birliği arasında şiddetli bir çatışmayı ateşler! Birlikler savaşa girerken, Günah Üçlüsü, Pandora ve onun kafatası şeklindeki kutusu hakkındaki sırlar gün yüzüne çıkar. Üç Birlik birbirine karşıdır ve DC Evreni’ne yaklaşmakta olan bir karanlık her şeyi yok edip dünyayı sonsuza dek değiştirmekle tehdit etmektedir.

Not: Önizleme #00 sayısının en sonuna Adalet Birliği #06'nın sonundaki "Pandora" hikâyesini ekledim. Konu ile âlâkalı olduğu için bu sayı ile birlikte yeniden okunmasının faydalı olacağını düşündüm. Ayrıca "Trinity War Preview" adı altında yayınlanan bu sayı, geçen sene yayınlanan "FCBD The New 52" sayısı ile birebir aynı içeriğe sahiptir. Kafa karışıklığı olmaması açısından iki kapak da dosya içerisinde mevcuttur.

Not 2: Event dahilindeki Adalet Birliği sayıları Atlantis Tahtı eventında olduğu gibi kendi başlığına da eklenecektir. Yani şu anki duruma göre Adalet Birliği ana başlığı altında 7'den 15'e atlayan seri, 15'ten 22'ye atlamış gibi görünecektir. Aradaki boşluklara takılmadan bu sayıları kendi eventı dahilinde okumanız gerekmektedir.

Not 3: #01. sayıda geçen Sanskritçe bir cümle vardı, "asatoma sadgamaya" diye. Çeviride de olduğu gibi bıraktım fakat merak edip araştırdığımda Sanskritlerin kutsal bir söylevi olduğunu ve üç paragraflık bir yazı olduğunu gördüm (en azından bulduğum paragraf sayısı üçtü). Sanskritçe sözlerin İngilizce karşılığı da olduğundan o söylevi bir şiir gibi Türkçe'ye çevirmeye çalışarak sayının en son sayfasına ekledim. Benim gibi merak edenler için güzel bir keşif olacaktır diye umuyorum.

Not 4: #07. sayıda Batman'in kendi Cennet'inde anlatılan öykü Charles Dickens'ın Bir Noel Şarkısı adlı kitabının ilk bölümü olan Marley'in Hayaleti adlı öyküdür. Kendimi Dickens çevirecek kadar yeterli bulmadığımdan ve halihazırda Türkçe'si bulunduğundan, öyküyü Bordo-Siyah yayınlarından çıkan kitaptan alıntıladım. Öykünün devamını merak edenler, "Bordo-Siyah Dünya Klasikleri: Charles Dickens - Bir Noel Şarkısı" kitabını edinebilirler.

Yazar: Geoff Johns
Çizer: Jim Lee, Ivan Reis, Kenneth Rocaford, Gene Ha
Orijinal Yayın: Haziran 2012 - Ağustos 2013
Türkçe Yayın: Temmuz 2013 - Kasım 2013
Tarama: Minutemen, Digital

İndirme bağlantıları:
Üçlü Savaş #00 - Önizleme
Üçlü Savaş #01 - Günah Üçlüsü: Pandora #01
Üçlü Savaş #02 - Adalet Birliği #22
Üçlü Savaş #03 - Amerika Adalet Birliği #06
Üçlü Savaş #04 - Adalet Birliği Kara #22
Üçlü Savaş #05 - Constantine #05
Üçlü Savaş #06 - Günah Üçlüsü: Pandora #02
Üçlü Savaş #07 - Günah Üçlüsü: Hayalet Yabancı #11
Üçlü Savaş #08 - Amerika Adalet Birliği #07
Üçlü Savaş #09 - Günah Üçlüsü: Pandora #03
Üçlü Savaş #10 - Adalet Birliği Kara #23
Üçlü Savaş #11 - Adalet Birliği #23

4 Ekim 2013 Cuma

Avengers Assemble (2013) [1. Sezon 9. Bölüm çıktı]


Çevirenler: Ozanca & Rexothek

Disney XD yeni bir Marvel animasyonunu ekranlara getiriyor. Avengers Earth's Mightiest Heroes'un devamı olarak düşünebileceğimiz bu yeni animasyon, Ultimate Spider-Man serisini yapan Man of Action'ın imzasını taşıyor. Ekibimiz yeniden toplanıyor, bakalım bu sefer Dünya'yı nelerden kurtaracaklar.

Altyazı İndirme Bağlantıları:

[1. Sezon]

17 Eylül 2013 Salı

Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. (2013) [1. Sezon 5. Bölüm Çıktı]


Çevirenler: Ozanca & Rexothek

Hulk kendisini bir canavar olarak gören dünyayı korumak için uzun zamandır savaşmaktadır ama arkadaşı Rick Jones bu görüşü değiştirmek için Hulk’un ve ekibinin yaptıklarını filme kaydetmeye karar verir. Bu daha önce görünmemiş ekipte Hulk, kuzeni She-Hulk, A-Bomb, Red Hulk ve Skaar tek çatı altında yaşayan tuhaf bir aile oluştururlar. Diğer kahramanların baş edemeyeceği sorunları çözerler.

Altyazı İndirme Bağlantıları:

[1. Sezon]

8 Ağustos 2013 Perşembe

B.P.R.D.

Boşluk Dünya [Tamamlandı]


  

Çeviri ve Balonlama: MousassaKanjeri

Liz Paranormal Araştırma ve Savunma Bürosu'ndan (B.P.R.D.) ayrılarak iç huzurunu bulmak için Agarta'ya gitmiştir. Hellboy'un da ayrılması sonucu Büro'da iç huzursuzluk başlamıştır. Bu sırada Liz'den gelen yardım çağrısına Abe Sapien (Balık Adam), Roger (Homunculus), Kate Corrigan ve yeni eleman Johann Kraus (Medyum) giderek korkunç bir gerçekle yüzleşirler.

Hellboy'un B.P.R.D.'den ayrılması sonucu yazar/yaratıcı Mike Mignola B.P.R.D.'nin kendi serisi olması gerektiğine karar vermiştir. Bu ilk hikaye olan ''Boşluk Dünya'', toplam 54 sayılık ''Kurbağa Salgını'' olay örgüsünün ilk parçasıdır.

Orijinal Adı: B.P.R.D. - Hollow Earth
Yazar: Mike Mignola, Christopher Golden & Tom Sniegoski
Çizer: Ryan Sook & Curtis P. Arnold
Renklendirme: Dave Stewart
Orijinal Yayın: Ocak - Temmuz 2002
Türkçe Yayın: Temmuz 2013

İndirme Bağlantıları:


Gece Treni [Tek Sayı]



Çeviri ve Balonlama: Ozanca

Geoff Johns'un kaleminden bir B.P.R.D. hikâyesi. Bazı Büro çalışanları Roger'ın Liz'in geçmişindeki yeri ile ilgili yaptığı konuşmalar Roger'ın moralini bozmuştur ve Liz de bu durumun farkındadır. Büro Roger ile Liz'i yeni bir göreve gönderirken,  bu ikili geçmişlerindeki "o" olayı atlatabilecek mi yoksa daha kötü bir sona doğru mu gidecek?

Orijinal Adı: B.P.R.D. - Night Train
Yazar: Geoff Johns & Scott Kolins
Çizer: Scott Kolins & Dave Stewart
Orijinal Yayın: Eylül 2003
Türkçe Yayın: Temmuz 2013

İndirme Bağlantıları:



Kurbağa Salgını [Tamamlandı]



  
 


Çeviri ve Balonlama: MousassaKanjeri

Liz'i Agarta'daki durumdan kurtardıktan sonra Büro'nun genel merkezinde dinlenmeye çekilen ekibimiz, New Jersey'den gelen haberle tekrar harekete geçer. Bu sırada Abe gördüğü rüyalar yüzünden garip bir ruh hâline bürünmüştür. Bu durum ekibi de rahatsız etmektedir. New Jersey'de ortaya çıkan tehlikenin ne olduğunu çözmek yine B.P.R.D.'nin işidir.

Orijinal Adı: B.P.R.D. - Plague of Frogs
Yazar: Mike Mignola
Çizer: Guy Davis
Renklendirme: Dave Stewart
Orijinal Yayın: Mart - Temmuz 2004
Türkçe Yayın: Temmuz - Ağustos 2013

İndirme Bağlantıları:

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Ultimate Spider-Man (2012) [2. Sezon 19. Bölüm Çıktı]


Çevirenler: Darkruse & Ozanca & Rexothek

Disney XD'de yayınlanmaya başlayan yeni Ultimate Spider-Man animasyonunu Ozanca ile birlikte çevireceğiz. Çizgi roman'larla çok yakından ilişkili kişiler yazıyor senaryoları ve efektler de çok iyi. Çizgi roman efektleri kullanılmış çoğu yerde ve Spider-Man'in komedi tarafı da çok güzel bi şekilde yansıtılmış. Animevari araya giren komik sahneler çok güldürüyor gerçekten. İyi seyirler.

Not: İlk sezonda bu paylaşımda bulunmayan altyazıları, linklerin bağlı olduğu divxplanet sayfasından indirebilirsiniz.

Altyazı İndirme Bağlantıları:

[1. Sezon]

25 Temmuz 2013 Perşembe

Adalet Birliği (Yeni 52) [#23 Çıktı]



  
  

Çeviri: Craban, Ozanca (8, 15-17, 22,23) Balonlama: Ozanca

Dünyanın henüz onlara, en büyük süper kahramanlar demediği bir dönem... Dünyanın süper kahraman sözünün anlamını bile bilmediği bir dönem... Böyle bir dönemde kahramanlar bir araya geliyor, Adalet Birliği'nin temelleri atılıyor.

Yeni dünya düzenine hoşgeldiniz! Bir çizgiroman evrenini yeniden keşfetmeye ve yeniliklere hazır olun.

Orijinal Ad: Justice League
Yazar:
Geoff Johns
Çizer: Jim Lee
Orijinal Yayın: Ağustos 2011 - ?
Türkçe Yayın: Kasım 2011 - ?
Tarama: Minutemen

Not 1: 08-15 ve 17-22 arasındaki sayılar zaman zaman çevrilerek tamamlanacaktır. Bu boşluklara takılmadan diğer sayılar (eğer belirtilmiş ise event dâhilinde, belirtilmemiş ise rakamsal sıraya göre) okunmalıdır.

Not 2: 15,16 ve 17. sayıların "Atlantis Tahtı" eventı dâhilinde, ilgili "Aquaman" sayıları ile birlikte okunması gerekmektedir. Bu listedeki sıra ile okunduğunda anlam bakımından bir şey ifade etmeyecektir.


Not 3: 22 ve 23. sayıların "Üçlü Savaş" eventı dâhilinde, diğer Üçlü Savaş başlığı taşıyan sayılarla birlikte okunması gerekmektedir. Buradaki rakamsal sıraya göre okunduğunda anlam bakımından bir şey ifade etmeyecektir.

YKY tarafından basıldığı için linkler kaldırılmıştır.

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Batman: Gülen Adam


Çeviri: Craban Balonlama: Ryu Hayabusa

Batman'in İlk Yıl ve Öldüren Şaka adlı hikayeleri arası bağlantıyı sağlamak için yazılan ve bizi Batman ile Joker amansız kapışmalarının ilkine götüren Batman: Gülen Adam hikayesi aynı zamanda C.Nolan tarafından beyaz perdeye aktarılan Batman üçlemesinin ikinci filmi olan Batman: Kara Şövalye'ye esin kaynağı olmuş çizgi romanlardan biridir. Keyifli okumalar.

Orijinal Adı: Batman: The Man Who Laugh
Yazar: Ed Brubaker
Çizer: Doug Mahnke
Orijinal Yayın: Şubat 2005
Türkçe Yayın: Temmuz 2013

İndirme bağlantıları:

JBC Yayıncılık Tarafından yayınlandığı için linkler kaldırılmıştır.

11 Temmuz 2013 Perşembe

Batman (Yeni 52) [#12 Çıktı]

  
  
  
 

Çeviri: Craban (#1-9) Ozanca (#10,11) MousassaKanjeri (#12)
Balonlama: Ryu Hayabusa (#1-5) Darkruse (#6-7) Craban (#8-9) Ozanca (#10,11) MousassaKanjeri (#12)


Sakının Baykuşlar Divanı'ndan,
Sinsice izleyip duranlardan.
Kara bir tünek ve betonlar ardından,
Gotham'da hükümranlık kuranlardan.
* * *
Daima izlerler senin kalbini.
Daima gözlerler yattığın yeri.
Sessiz ol, unut onlardan bahsetmeyi,
Yoksa kellen için yollarlar Pençe'yi.


Aksiyon ve dedektiflik ögelerinin müthiş bir şekilde harmanlandığı "Batman" karşınızda!
Basit bir cinayet vakasıyla başlayan olaylar zinciri, Wayne ailesinin geçmişine ve Gotham'ın eski dönemlerine kadar uzanıyor. Batman'in başı ise "baykuşlar" ile dertte.
Yazar: Scott Snyder
Çizer: Greg Capullo
Orijinal Yayın: Eylül 2011 - ?
Türkçe Yayın: Aralık 2011 - ?
Tarama:
Minutemen, Empire

İndirme bağlantıları:

JBC Yayıncılık Tarafından basıldığı için linkler kaldırılmıştır.