22 Temmuz 2012 Pazar

The Amazing Spider-Man [Altyazı]


Çeviri: Ferio

Başrol Oyuncuları: Andrew Garfield (Peter Parker), Emma Stone (Gwen Stacy), Rhys Ifans (Curt Connors)
Yönetmen: Marc Webb
Süre: 136 dk (Sinema gösterimi)
Notlar:
- Hikayenin yakın geçmişteki Örümcek Adam üçlemesiyle bir bağlantısı yok. Hikaye "reboot" edilmiş, yani bir nevi farklı elementler kullanılarak başa sarılmış.

Altyazı indirme bağlantısı

20 Temmuz 2012 Cuma

Green Lantern Savaşı [Tamamlandı]


Çeviri: Odinn Balonlama: Darkruse, Ozanca

Green Lantern Savaşı hikayesinde üç Green Lantern dergisi; Green Lantern (Yeşil Fener), Green Lantern Corps (Yeşil Fener Birliği) ve Green Lantern: Emerald Warriors (Yeşil Fener: Zümrüt Savaşçılar) bir araya geliyor. Hepsi tek bir amaç için bir araya gelecek, bütün varlıkları ele geçiren Hain Muhafız Krona'yı durdurmak. Bu seri boyunca birçok kez şok olacaksınız. Keyifli okumalar.

Yazar: Geoff Johns, Tony Bedard, Peter J. Tomasi
Çizer: Ed Benes, Ardian Syaf, Doug Mahnke, Tyler Kirkham, Fernando Pasarin
Orijinal Yayın: Nisan 2011 - Ağustos 2011
Türkçe Yayın: Nisan 2012 - Temmuz 2012
Tarama: Minutemen

Toplu Linkler:

Telif hakları dolayısı ile yayından kaldırılmıştır.

Green Lantern'ın önceki serilerine ulaşmak için tıklayın.

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Ekibe Katılım Başvuruları Sonucu



Değerli arkadaşlar, bildiğiniz gibi bir süredir TürkÇizgi ekibine katılmak isteyen arkadaşlarımızın başvurularını değerlendirmekteydik. Yakın bir zamanda son başvuruların da değerlendirmesi yapıldı ve olay noktalanmış oldu.

Hepinizin bildiği gibi internet aleminde şöyle bir durum vardır arkadaşlar: bir site ya da ekip kişi bazında yüksek sayılara ulaştıkça, takım arasındaki senkronizasyon o oranda zorlaşır, mecburen bir hiyerarşi oluşur, amatörlük ruhu ve samimiyet kaçınılmaz olarak azalır, lafta bir birliktelik olsa da insanlar ister istemez alt gruplara ayrılır, kopuklukların ve sorunların meydana gelme ihtimali artar. Niteliktense niceliği yeğleyenin, ruh yerine kalabalık sayıları tercih edenin sonu da istisnalar haricinde malumdur. Bildiğiniz gibi, gerek yabancı gerekse de yerli paylaşım ve scene gruplarında bunun örneklerini sık sık görmekteyiz. Elbette bir gün bizim de vaktimiz dolacak ama sebebinin böyle bir şey olmasını hiçbirimiz istemeyiz (: Bu nedenle, geçmişte de birçok kez söylediğimiz gibi, biz kendimizi ufak ve kendi çapında, amatör bir ekip olarak görüyoruz ve kesinlikle bu çizgide ilerlemeyi düşünüyoruz.

Daha önce de, ekibimizin ortak olarak paylaştığı bu düşünce çerçevesinde başvuru yapan arkadaşlarımızdan yalnızca bir veya ikisinin TürkÇizgi'ye katılacağını belirtmiştik.

Başvuru sürecinde geçen zaman zarfında gördük ki yaş, meslek, eğitim gibi kriterlerde çok geniş bir yelpaze oluşturan, bu işe heves etmiş kabalalık bir güruh var. Ekibe katılmak isteyen bu kadar çok kişi olduğunu görmek bizler için yeni bir gurur kaynağı oldu. Başvuruları geri çevrilen arkadaşlarımızın çoğunluğu duyarlı ve medeni bir tavır sergiledi, hepsine anlayışları ve gösterdikleri ilgiden ötürü sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz (: Geri çevirdiğimiz her arkadaş bizler için ayrı bir üzüntü oldu fakat yapabileceğimiz başka bir şey yok. Ayrıca tüm bu arkadaşlarımız ellerinden gelen en iyi çalışmayı sunabilmek için zamanlarından da feragat ettiler, haklarını helal etsinler. Hepsinin farklı platformlarda projelerini sürdürmelerini diliyor ve yine hepsine gelecek çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Ekibe katılamayan arkadaşlardan bahsettiğimize göre şimdi katılım konusunun asıl bölümüne, yani katılanlara gelelim... (:

Yeni ekip arkadaşlarımızdan Aladriel, ekibimizin yaşça en büyük üyesi olacak. Aslen fizik bölümü mezunu olan Aladriel, reklam fotoğrafçılığıyla uğraşıyor ve bir devlet üniversitesinde fotoğrafçılık dersleri veriyor. Kendisi çok uzun yıllardır sıkı bir çizgi roman takipçisi ve favori karakterlerinden biri kendi gibi fizik ve fotoğrafçılıkla ilgilenmekte olan Örümcek Adam (: Conan, Gümüş Sörfçü, Zagor, Martin Mystere ve Mister No'yu da sevdiği karakterler arasında gösteren Aladriel; aynı zamanda çok geniş bir çizgi roman ve fantastik roman arşivinin de sahibi. Hatta bir dönem, büyük bir şehrimizde zamanın tek çizgi roman sahafı da kendisiymiş. Fotoğrafçılıkla ilişkisi sayesinde edindiği Photoshop tecrübesiyle, ekibimizin grafik ve balonlama çalışmalarında önemli bir rol oynayacak. Elbette ileriki aşamalarda işin çeviri kısmına da el atamaması için hiçbir sebep yok.

Bir diğer yeni ekip arkadaşımız Rormal ise ekibimizin genç isimlerinden biri. Mekatronik mühendisi olma hedefiyle eğitimine devam etmekte olan Rormal da on iki yaşından beri sıkı bir çizgi roman takipçisi. En sevdiği çizgi roman karakteri Batman. Onun ardından ise Yeşil Fener, Örümcek Adam, Wolverine, Demir Adam, Thor ve Hawkeye gibi isimler geliyor. Amerikan çizgi romanlarının yanısıra, Türkiye'de yazılıp çizilen çizgi roman ve karikatürleri de elinden geldiğince takip etmeye çalışıyor. TürkÇizgi'ye katılmadan önce de bazı çizgi roman çeviri ve balonlama projelerini hayata geçiren Rormal, ekibimizde hem çeviri hem de balonlama çalışmalarında rol alacak.

Katılımların hem ekibimiz hem de okurlarımız adına güzel sonuçlar doğurmasını temenni ediyoruz.

Başvuru yapmış olsa da olmasa da, konuyla ilgilenen tüm arkadaşlarımıza; zaman ayırıp başvurularla ilgilenip hepsiyle tek tek temasa geçmeye çalışan Ozanca'ya; yine vakit ayırıp işin değerlendirme kısmına yardımcı olan Ryu Hayabusa ve Ferio'ya tekrar teşekkürler.

Craban
TürkÇizgi