7 Aralık 2012 Cuma

Darksiders [Tek Sayı]


Çeviri ve Balonlama: Ozanca

Darksiders'ın ilk oyununa prolog niteliği taşıyan bu çizgiroman, oyunun tutkunları için hikâyenin nasıl başladığını bizlere aktaracak. Tek sayı olarak çıkan çizgiromanın devamı, sizin de tahmin edeceğiniz gibi oyunun kendisi oluyor. Bilmeyenlere yeni bir başlangıç, bilenlere de geçmişe ışık tutmak olacağını umarak, keyifli okumalar diliyoruz.

Yazar: Joe Madureira & Paul DeMeo
Çizer: Ludo Lullabi
Orijinal Yayın: 2009
Türkçe Yayın: Aralık 2012

İndirma Bağlantıları:
Darksiders [Tek Sayı]

21 Eylül 2012 Cuma

Yakında TürkÇizgi'de

Barbar Conan Tanıtım

 

Grant Morrison's Batman Tanıtım


Herkese tekrar merhaba. Bildiğiniz gibi uzun süredir ferio&Ryu Hayabusa ortaklığında çıkan çizgi romanları sunmuyorduk. Özel hayatımızdaki ve işlerimizdeki yoğunluktan dolayı çalışmalarımızı sizlerle paylaşamadık ancak bizi göremediğiniz zamanlarda boş durmadık elbette. Yakın bir zamanda tekrar çalışmalarımızı sunacağız. Gelecek çalışmalarımızla ilgili size de tadımlık bir şeyler verelim dedik şimdiden. Keyifli ön izlemeler:)

Not: Büyüterek izleminizde fayda var:)

13 Eylül 2012 Perşembe

The Darkness [Tamamlandı]

Çeviri ve Balonlama: Darkopal

Jackie Estacado... Herkesin korktuğu bir mafya tetikçisi... 21. yaş gününde hiç ummadığı bir hediye alır... Babasından kendisine miras kalan KARANLIK'ı! Ve işte ondan sonra her şey değişir...

TopCow Productions ve Image Comics işbirliğiyle, 1996 yılında ortaya çıkan THE DARKNESS o zamana kadar pek sık görülmemiş tarzda çizimler, şiddet, argo ve cinsellik içerdiği için bir fenomen olmuştu. Dünya çapında 1 milyondan fazla satan bir çizgi roman, şimdi Türkçe olarak karşınızda.

Uyarı: Bu seri yer yer aşırı şiddet, argo ve cinsellik içermektedir!

0,5. Sayı Rapidshare, Mediafire
1. Sayı Rapidshare, Mediafire
2. Sayı Rapidshare, Mediafire
3. Sayı Rapidshare, Mediafire
4. Sayı Rapidshare, Mediafire

10 Eylül 2012 Pazartesi

Yeni X-Men: Gezegen X [Tamamlandı]


Çeviri:
Craban Balonlama: Ryu Hayabusa (#1-2), Aladriel (#3-5)


X-Men ekibi dünyanın dört bir yanına dağılmış durumdayken, malikanenin içinde bir hain olma ihtimali işleri daha da zora sokmuştur. Charles Xavier ve ekibi X-Men'i büyük zorluklarla yüzleşmek üzeredir.

Yazar: Grant Morrison
Çizer: Phil Jimenez
Orijinal Yayın: Kasım 2003 - Şubat 2004
Türkçe Yayın: Ağustos 2012 - Eylül 2012
Tarama: Digital

İndirme Bağlantıları:

30 Ağustos 2012 Perşembe

Superman (Yeni 52) [#5 Çıktı]

Çeviri: Ferio Balonlama: Ryu Hayabusa

Yeni DC evreninde de Çelik Adam, Metropolis'i koruma görevini başarıyla yerine getiriyor. Peki yeni evrende Daily Planet'ın ya da Lois Lane'in kaderi ne olacak?

NOT: EYLÜL AYINDA TÜRKÇE OLARAK BASILACAĞI İÇİN BU SERİNİN LİNKLERİ YAYINDAN KALDIRILMIŞTIR.

Yazar: George Perez
Çizer: Jesus Merino
Orijinal Yayın: Eylül 2011 - ?
Türkçe Yayın: Kasım 2011 - ?
Tarama: Minutemen

6 Ağustos 2012 Pazartesi

The Dark Knight Rises (2012)


Çeviri: Ferio

Başrol Oyuncuları: Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Morgan Freeman,
Michael Caine
Yönetmen: Christopher Nolan
Süre: 164 dk

Bölge Savcısı Harvey Dent(İki-Yüzlü)'in ölümünden ve Joker'in korkunç dalaverelerinin ardından Gotham oldukça sakin, durağan bir yer haline dönüşmüştür...

Batman'in Dent tarafından işlenen cinayetleri üstlenmesinin ardından Gotham Polis Teşkilatı Batman'in peşine düşmüştür. Fakat Kara Şövalye'nin yokluğunda, Gotham Şehri Harvey Dent'in ilhamı ve ünü sayesinde çok daha barış dolu olmuştur...

Oysaki Gotham şehrinin iç kısımlarında şehri yok etmek ve Dent'in adını lekelemek isteyen yeni bir tehdit doğmuştur...

Selina Kyle (Kedikadın) Bruce Wayne'i bu tehdide karşı uyarmaya gelir ve Batman'in geri dönmesini bekler... Emniyet güçleri de yakalamakta başarısız oldukları bu tehdide karşı Batman'in mutlaka döneceğini düşünürler... Bruce Wayne bir kez daha harekete geçmeli ve en az kendisi kadar güçlü, zeki ve karmaşık olan Bane'e karşı gelmek için Batman'e dönüşmelidir...

Altyazı indirme bağlantısı

22 Temmuz 2012 Pazar

The Amazing Spider-Man [Altyazı]


Çeviri: Ferio

Başrol Oyuncuları: Andrew Garfield (Peter Parker), Emma Stone (Gwen Stacy), Rhys Ifans (Curt Connors)
Yönetmen: Marc Webb
Süre: 136 dk (Sinema gösterimi)
Notlar:
- Hikayenin yakın geçmişteki Örümcek Adam üçlemesiyle bir bağlantısı yok. Hikaye "reboot" edilmiş, yani bir nevi farklı elementler kullanılarak başa sarılmış.

Altyazı indirme bağlantısı

20 Temmuz 2012 Cuma

Green Lantern Savaşı [Tamamlandı]


Çeviri: Odinn Balonlama: Darkruse, Ozanca

Green Lantern Savaşı hikayesinde üç Green Lantern dergisi; Green Lantern (Yeşil Fener), Green Lantern Corps (Yeşil Fener Birliği) ve Green Lantern: Emerald Warriors (Yeşil Fener: Zümrüt Savaşçılar) bir araya geliyor. Hepsi tek bir amaç için bir araya gelecek, bütün varlıkları ele geçiren Hain Muhafız Krona'yı durdurmak. Bu seri boyunca birçok kez şok olacaksınız. Keyifli okumalar.

Yazar: Geoff Johns, Tony Bedard, Peter J. Tomasi
Çizer: Ed Benes, Ardian Syaf, Doug Mahnke, Tyler Kirkham, Fernando Pasarin
Orijinal Yayın: Nisan 2011 - Ağustos 2011
Türkçe Yayın: Nisan 2012 - Temmuz 2012
Tarama: Minutemen

Toplu Linkler:

Telif hakları dolayısı ile yayından kaldırılmıştır.

Green Lantern'ın önceki serilerine ulaşmak için tıklayın.

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Ekibe Katılım Başvuruları Sonucu



Değerli arkadaşlar, bildiğiniz gibi bir süredir TürkÇizgi ekibine katılmak isteyen arkadaşlarımızın başvurularını değerlendirmekteydik. Yakın bir zamanda son başvuruların da değerlendirmesi yapıldı ve olay noktalanmış oldu.

Hepinizin bildiği gibi internet aleminde şöyle bir durum vardır arkadaşlar: bir site ya da ekip kişi bazında yüksek sayılara ulaştıkça, takım arasındaki senkronizasyon o oranda zorlaşır, mecburen bir hiyerarşi oluşur, amatörlük ruhu ve samimiyet kaçınılmaz olarak azalır, lafta bir birliktelik olsa da insanlar ister istemez alt gruplara ayrılır, kopuklukların ve sorunların meydana gelme ihtimali artar. Niteliktense niceliği yeğleyenin, ruh yerine kalabalık sayıları tercih edenin sonu da istisnalar haricinde malumdur. Bildiğiniz gibi, gerek yabancı gerekse de yerli paylaşım ve scene gruplarında bunun örneklerini sık sık görmekteyiz. Elbette bir gün bizim de vaktimiz dolacak ama sebebinin böyle bir şey olmasını hiçbirimiz istemeyiz (: Bu nedenle, geçmişte de birçok kez söylediğimiz gibi, biz kendimizi ufak ve kendi çapında, amatör bir ekip olarak görüyoruz ve kesinlikle bu çizgide ilerlemeyi düşünüyoruz.

Daha önce de, ekibimizin ortak olarak paylaştığı bu düşünce çerçevesinde başvuru yapan arkadaşlarımızdan yalnızca bir veya ikisinin TürkÇizgi'ye katılacağını belirtmiştik.

Başvuru sürecinde geçen zaman zarfında gördük ki yaş, meslek, eğitim gibi kriterlerde çok geniş bir yelpaze oluşturan, bu işe heves etmiş kabalalık bir güruh var. Ekibe katılmak isteyen bu kadar çok kişi olduğunu görmek bizler için yeni bir gurur kaynağı oldu. Başvuruları geri çevrilen arkadaşlarımızın çoğunluğu duyarlı ve medeni bir tavır sergiledi, hepsine anlayışları ve gösterdikleri ilgiden ötürü sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz (: Geri çevirdiğimiz her arkadaş bizler için ayrı bir üzüntü oldu fakat yapabileceğimiz başka bir şey yok. Ayrıca tüm bu arkadaşlarımız ellerinden gelen en iyi çalışmayı sunabilmek için zamanlarından da feragat ettiler, haklarını helal etsinler. Hepsinin farklı platformlarda projelerini sürdürmelerini diliyor ve yine hepsine gelecek çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Ekibe katılamayan arkadaşlardan bahsettiğimize göre şimdi katılım konusunun asıl bölümüne, yani katılanlara gelelim... (:

Yeni ekip arkadaşlarımızdan Aladriel, ekibimizin yaşça en büyük üyesi olacak. Aslen fizik bölümü mezunu olan Aladriel, reklam fotoğrafçılığıyla uğraşıyor ve bir devlet üniversitesinde fotoğrafçılık dersleri veriyor. Kendisi çok uzun yıllardır sıkı bir çizgi roman takipçisi ve favori karakterlerinden biri kendi gibi fizik ve fotoğrafçılıkla ilgilenmekte olan Örümcek Adam (: Conan, Gümüş Sörfçü, Zagor, Martin Mystere ve Mister No'yu da sevdiği karakterler arasında gösteren Aladriel; aynı zamanda çok geniş bir çizgi roman ve fantastik roman arşivinin de sahibi. Hatta bir dönem, büyük bir şehrimizde zamanın tek çizgi roman sahafı da kendisiymiş. Fotoğrafçılıkla ilişkisi sayesinde edindiği Photoshop tecrübesiyle, ekibimizin grafik ve balonlama çalışmalarında önemli bir rol oynayacak. Elbette ileriki aşamalarda işin çeviri kısmına da el atamaması için hiçbir sebep yok.

Bir diğer yeni ekip arkadaşımız Rormal ise ekibimizin genç isimlerinden biri. Mekatronik mühendisi olma hedefiyle eğitimine devam etmekte olan Rormal da on iki yaşından beri sıkı bir çizgi roman takipçisi. En sevdiği çizgi roman karakteri Batman. Onun ardından ise Yeşil Fener, Örümcek Adam, Wolverine, Demir Adam, Thor ve Hawkeye gibi isimler geliyor. Amerikan çizgi romanlarının yanısıra, Türkiye'de yazılıp çizilen çizgi roman ve karikatürleri de elinden geldiğince takip etmeye çalışıyor. TürkÇizgi'ye katılmadan önce de bazı çizgi roman çeviri ve balonlama projelerini hayata geçiren Rormal, ekibimizde hem çeviri hem de balonlama çalışmalarında rol alacak.

Katılımların hem ekibimiz hem de okurlarımız adına güzel sonuçlar doğurmasını temenni ediyoruz.

Başvuru yapmış olsa da olmasa da, konuyla ilgilenen tüm arkadaşlarımıza; zaman ayırıp başvurularla ilgilenip hepsiyle tek tek temasa geçmeye çalışan Ozanca'ya; yine vakit ayırıp işin değerlendirme kısmına yardımcı olan Ryu Hayabusa ve Ferio'ya tekrar teşekkürler.

Craban
TürkÇizgi

14 Haziran 2012 Perşembe

Superman vs. The Elite



Çeviri: Ferio

Çelik Adam, nam-ı diğer Superman; Manchester Black adlı İngiliz kahraman tarafından yönetilen, kötülüğü yenmek için tartışmalı yöntemler kullanan ve öldürmekten bile çekinmeyen bir süper kahraman ekibi ile karşı karşıya.

Senaryo ve Adaptasyon: Joe Kelly
Yönetmen: Michael Chang
Süre: 76 dk
Notlar:
- Hikaye Mart 2001 tarihli Action Comics #775'ten uyarlandı.
- Filmde Superman'in seslendirmesini Justice League ve The Batman çizgi dizilerinde de aynı rolü üstlenmiş olan George Newbern yaptı.

Altyazı indirme bağlantısı

30 Mayıs 2012 Çarşamba

I, Vampire (Yeni 52) [İptal]

Çeviri: Craban Balonlama: Ryu Hayabusa

Biri kendi ırkına sırt çevirmiş bir vampir, ırkının dehşetinden insanlığı korumaya çalışan bir avcı. Diğeri ise Kan Kraliçesi, vampir direnişinin lideri.

Onlarınki imkansız bir aşk, onlarınki kirlenmiş bir aşk. Peki bu aşk onları nereye doğru sürükleyecek?
Yazar: Joshua Hale Fialkov
Çizer: Andrea Sorrentino
Orijinal Yayın: Eylül 2011 - ?
Türkçe Yayın: Aralık 2011 - ?
Tarama: Minutemen

İndirme bağlantıları:
I, Vampire #01
I, Vampire #02
I, Vampire #03
I, Vampire #04
I, Vampire #05

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Kuşatma [Yayından Kaldırıldı]


Çeviri: Ferio Balonlama: Ryu Hayabusa

Marvel Evreni karanlığa teslim olmuş durumdadır. Bu karanlığa hükmeden kişi ise Norman Osborn ve emrindeki Kara İntikamcılar’dan başkası değildir. Bu duruma karşı koymaya çalışanlar da vardır. Lâkin Osborn kendisini devirmek için yapılan tüm girişimleri başarıyla bertaraf etmeyi bilmiştir. Ancak hala önünde mutlak egemenliği için aşılması gereken bir engel olduğunu düşünmektedir. O engel ise kuzey tanrılarının diyarı, altın şehir Asgard’tan başkası değildir. Marvel evreninde bir çağı kapayıp yeni bir çağı başlatacak olan savaş başlıyor. Herkese keyifli okumalar…

Yazar: Brian Michael Bendis
Çizer: Mike Deodato, Olivier Coipel
Orijinal Yayın: Ocak 2010 - Mayıs 2010
Türkçe Yayın: Nisan 2012 - ?
Tarama: Minutemen

İndirme bağlantıları:

Marmara Çizgi yayınevi tarafından yayınlanacağı duyurulduğu için programımızdan kaldırılmıştır.

Young Justice (2010) [13. Bölüm Çıktı]


Çevirenler: Ryu Hayabusa & Ozanca

Cartoon Network'te 2010'da yayınlanmaya başlayan ve şu an birinci sezonunu tamamlamış olan diziyi Kryptonian arkadaşımızın bıraktığı yerden Ryu ile devralma kararı aldık. Dizinin atmosferi, konusu ve karakterleri gerçekten çok iyi. Justice League kadar ciddi bir havası var. Çizgiroman çalışmalarımız ve Darkruse ile yaptığımız Ultimate Spider-Man dizi çevirilerimizden kalan vakitlerde buna devam edeceğiz. İlk 11 bölümü Kryptonian arkadaşımızın çevirisi ile izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

Bölüm İndirme Bağlantıları:

Altyazı İndirme Bağlantıları:

26 Nisan 2012 Perşembe

Ekibe Katılım Başvuruları Açılmıştır



Değerli arkadaşlar, 2011'in Ağustos ayından beri kapalı olan ekibe katılımlar tekrar açılmıştır.


Bildiğiniz gibi ekibimiz bu işi amatör olarak yapan birkaç kişiden oluşuyor ve sayıca kalabalıklaşmak, daha büyük bir platform olmak gibi gayeler içerisinde değiliz. Hatta tam aksine yolun sonuna dek, kişi sayısı olarak şu anki gibi "az ama öz" bir ekiple devam etme niyetindeyiz (: Bu nedenle başvuran arkadaşlardan muhtemelen yalnızca birkaç (hatta belki de yalnızca bir) kişi ekibe dahil olabilecek.

Değerlendirmeler yapılıp uygun arkadaşlarla görüşüldükten sonra ileriki tarihlerde ekibe katılım konusu tekrar kapanacak.

Başvuru için yapmanız gerekenler ve konu hakkında detaylı bilgiler için buraya tıklayın.

28 Mart 2012 Çarşamba

Loki [Tamamlandı]




Çeviri ve Balonlama: Craban, Red

Yaptıklarımın nedenini mi sormuştun?
Bir de Sürüngen Nidhögg'ün ne diye
Yggdrasil'in köklerini yediğini sorsana kendine...

Neden yer durur onu, ağacın sonunun
kendininkini de getireceğini bile bile?

Çünkü, Thor, şöyle diyeyim sana:
O, bunu yapmak için doğmuştur.
Ben de bunları yapmak için...


Edda adlı Nors yazıtlarından uyarlanmış orijinal hikayeler içeren bu dört sayılık macerada, yalanların ve düzenbazlığın tanrısı Loki'nin, kardeşi Thor ve diğer tüm Asgardlılara duyduğu o katıksız öfke ve nefretin sebeplerini ve kökenini öğrenmeye hazır olun.
Keyifli okumalar...
Yazar: Roberto Aguierre-Sacasa
Çizer: Sebastian Fiumara, Al Barrionuevo(#4)
Orijinal Yayın: Aralık 2010 - Mart 2011
Türkçe Yayın: Mart 2012
Tarama: Minutemen

İndirme bağlantıları:
Loki #01
Loki #02
Loki #03
Loki #04

24 Mart 2012 Cumartesi

Wolverine - Mystique'i Yakala [Tamamlandı]



Çeviri: Ferio Balonlama: Ozanca

Wolverine intikam peşinde! Peki ama ölümüne bir şekilde öfkesini odakladığı bu kişi kim ve Wolverine ile ortak olarak taşıdığı karanlık sır ne? Wolverine istediğini elde edebilmek için neleri göze alma niyetinde?

Orijinal Ad: Wolverine - Get Mystique (Story Arc)
Yazar: Jason Aaron
Çizer: Ron Garney
Orijinal Yayın: Nisan 2008 - Temmuz 2008
Türkçe Yayın: Mart 2012
Tarama: Minutemen
Notlar:
-Bu çalışma Wolverine #62-#65
'i kapsamaktadır.

İndirme bağlantıları:
Wolverine - Mystique'i Yakala #01